Last van spanningsklachten?

Er is wat aan te doen!

Spanningsklachten

 

Oorzaken

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, privé of werkgerelateerde conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren.

Symptomen

Hoofdpijn, hyperventilatie, een opgejaagd gevoel, vermoeidheid, benauwd gevoel ervaren of moeite hebben met diep doorademen, hartkloppingen, slaapproblemen, veel piekeren, duizelig, maag/darmklachten, rug- of nekpijn, het gevoel dat er iets niet goed is met uw hart.

Soorten spanningsklachten

Spierspanningshoofdpijn, hyperventilatie, burn-out, overspannen, maar ook nek,- schouder- en rugklachten kunnen ontstaan door spanning, allerlei langdurige fysieke klachten die maar niet over willen gaan.

Behandeling

Stress, wij hebben er allemaal wel eens mee te maken. Er is niets aan de hand als wij ons er goed bij voelen. Stress kan zelfs gezond zijn. Wij hebben het nodig om goed te kunnen presteren, scherp te houden, onszelf te motiveren en het beste uit onszelf te halen. Stress wordt ongezond wanneer wij stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Oftewel stress moet aan en uit kunnen.

In de therapie leer te luisteren naar je eigen lichaam- en gevoelssignalen. U leert uw eigen grenzen herkennen en erkennen. Dit is nodig om zelf de stress te lijf te gaan en weer balans, rust en kracht te ervaren.

We proberen samen te achterhalen wat de oorzaak van de spanningsklachten is. We kijken wat voor u de beste manier is om de batterij weer op te laden en klachten te verminderen. Dit kan door ontspanningsoefeningen voor het hele lijf, massage, ademhalingsoefeningen, reiki of een combinatie hiervan. Ieder mens is uniek en daarom probeer ik u advies op maat te geven.

Herkent u zich in deze klachten?

Laat het mij weten en wij kijken er samen naar hoe ik u verder kan helpen

Heeft u (ook) te maken met andere klachten? Lees meer over

Rugklachten | Nek- en Schouderklachten | Gewrichtsklachten | Spanningsklachten | Overige klachten